Vilner Jeep Wrangler : Zo kan het ook!

Vilner Jeep Wrangler

Wie in alle luxe door de modder wil ploeteren, komt al decennialang bij Range Rover uit. Wil je op dit gebied origineel zijn, heb je dan ook een probleem. Maar daar heeft Vilner nu de oplossing voor.

Vilner kwamen we een paar weken geleden tegen als ontwerper van een weinig subtiele BMW 6-serie, maar nu blijkt dat de Bulgaarse tuner ook het bescheidener werk niet schuwt. Deze vijfdeurs Jeep Wrangler onderscheidt zich aan de buitenzijde alleen op detailniveau van z’n soortgenoten.

De chromen grille, buitenspiegels en portiergrepen contrasteren mooi met de zwarte lak, terwijl de donkere wielen een poging doen de stoere Wrangler een chiquer uiterlijk te geven. Led-koplampen zorgen voor voldoende licht in het duister en een moderne uitstraling, en ook aan de achterzijde ontbreekt deze lichttechniek natuurlijk niet. 

De subtiele buitenzijde is echter niet waar het om gaat bij deze auto: het interieur is de echte blikvanger. Rood en zwart leer onttrekken vrijwel alles aan het zicht, de stoelen kregen een opvallend profiel aangemeten en ook het stikwerk mag er zijn.

Onder de kap getuigt een 2,8-liter dieselblok van de Europese roots van deze Amerikaanse terreinbeul. Voor de gelegenheid stookt Vilner de diesel op van 197 naar 257 pk, kracht die via een automaat comfortabel naar de wielen verdwijnt. 

bron : Autoweek (kijk hier voor alle foto's)